Het project ‘Samen Inburgeren’ zoekt dringend bijkomende vrijwilligers die anderstalige nieuwkomers wegwijs maken. Ken je onze gemeente goed, kom je graag in contact met andere culturen en heb je nog wat vrije tijd? Kom dan vrijblijvend naar de infoavond op woensdag 22 januari om 19.30 uur in het Lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28.

De derde editie van het project ‘Samen Inburgeren’ verbindt Mollenaars aan inburgeraars die onze gemeente minder goed kennen. De bedoeling is dat ze elkaar gedurende een half jaar elke twee weken ontmoeten. Je leert elkaar kennen, wisselt ervaringen uit en doet samen leuke dingen. Je praat over wat je interesseert. In de twee voorgaande edities brachten in totaal 43 duo’s het traject tot een goed einde.

 

Infomoment op woensdag 22 januari

Voel jij je thuis in onze gemeente en heb je zin om een nieuwe inwoner wegwijs te maken? Kom dan naar onze informatieavond op woensdag 19.30 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. We vertellen uitgebreid wat we van je verwachten en hoe we je begeleiden in dit traject. Na de infoavond heb je nog tot 1 februari de tijd om in te schrijven.

Wie zich inschrijft, nodigen we uit op een gesprek waarin we peilen naar je interesses. Op basis hiervan vormen we duo’s die goed bij elkaar passen.

Startmoment

Op zaterdag 15 maart organiseren we een startmoment. Daar ontmoet je je duopartner voor het eerst. De dienst samenlevingsopbouw zorgt ook na het startmoment voor de nodige ondersteuning.